Baby karotka s kuřecím masem v kokosové omáčce

Suroviny

400 g vykostěných stehen
300 g baby karotky
jarní cibulka - bílá část
2 stroužky česneku
400 ml kokosového mléka
1/2-1 lžička červené curry pasty
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky sušeného zázvoru
1/2 lžičky sojové omáčky (nemusí být)
pár kapek šťávy z limetky
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve dáme vařit karotku na 5-6 minut do vody jen tak, aby byla těsně potopená. Maso nakrájíme na kostky, cibulku a česnek na drobno.
  2. Na pánev kápneme olej a orestujeme maso ze všech stran. Přidáme cibulku, pastu, zázvor, sůl a kurkumu. Přidáme scezenou mrkev, česnek a kokosové mléko.
  3. Vaříme do změknutí masa a zhoustnutí omáčky. Komu se bude zdát omáčka řídká, může ji malinko zahustit škrobem rozmíchaným v troše vody.
  4. Nakonec dochutíme pár kapkami limetkové šťávy, sojovkou, případně solí. Podáváme s vařeným bramborem nebo s rýži.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)