Jahodové kostky

Ingredience

Těsto:
4 vejce
180 g cukru
100 ml oleje
150 ml vlažné vody
250 g polohrubé mouky
Krém:
125 g másla
1 tvaroh ve vaničce (250 g)
2 zakysané smetany (200 g)
2 vanilkové cukry
4 lžíce cukru krystal
4 ztužovače smetany
Želatina:
2 ks Dortové želé čiré
500 ml vody
3 lžíce cukru
Ostatní ingredience:
Jahodový džem
Jahody

Postup

Nejprve si vymažeme a vysypeme hrubou moukou, nebo strouhankou plech o rozměru 38x30 cm (hloubka je 4cm). Poté si předehřejeme troubu na 180°C a vyšleháme si 4 bílky v tuhý sníh. Poté si vyšleháme 4 žloutky s cukrem do pěny, přidáme tekuté ingredience a mouku. Nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme na plech a pečeme asi 15 minut “do růžova”, zdali je upečené těsto vyzkoušíme raději špejlí.
Než nám korpus vychladne, tak si připravíme krém. Máslo vyšleháme s cukrem, poté přidáme zakysané smetany, tvaroh, vanilkové cukry a ztužovače smetany. Krém vyšleháme ručním mixérem do hladka. Jakmile je korpus vychladlý, natřeme na něj nejprve džem a poté připravený krém a dáme chladit do lednice.
Mezi tím si nakrájíme jahody na plátky. Dále si připravíme želatinu, všechny ingredience za stálého míchání přivedeme k varu a vypneme. Chvilku mícháme a necháme trochu zchladnout před tím, než nalijeme na ovoce (nesmíme nalévat vařicí). Jelikož jahody nemáme vyskládané do roviny, použijeme na želatinu mašlovačku a jahody potřeme. Dort uložíme do lednice a necháme vychladit.

Převzato z: http://www.varimesvendy.cz/recepty/item/302-jahodove-kostky

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)