Kopřivová nádivka nejen na Velikonoce

Ingredience

8 starších rohlíků nebo housek
250 ml mléka
2 lžíce másla
8 vajec (kolik kusů pečiva, tolik vajec)
250 g uzeného masa nebo slaniny
2 hrsti posekaných čerstvých mladých kopřiv
Muškátový oříšek
Česnek
Sůl
Pepř

Postup

Rohlíky nakrájíme na kostičky. Smícháme mléko s trochou rozpuštěného másla a se žloutky, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek, prolisovaný česnek a posekané mladé kopřivy. Směs nalijeme na pokrájené rohlíky, přidáme najemno rozkrájenou vypraženou slaninu, nebo na malé kousky pokrájené uzené maso a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh ušlehaný ze všech bílků.
Nádivkou můžeme naplnit kuře, nebo ji upečeme samotnou ve vymazaném pekáčku. Podáváme jí teplou s bramborem, nebo studenou s pečivem.
VENDY TIP! Na jaře se mohou nahradit mladé kopřivy čerstvými bylinkami, nebo listovým špenátem.

Převzato z: http://www.varimesvendy.cz/recepty/item/250-koprivova-nadivka-nejen-na-velikonoce

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)