Mandarinkové řezy

Ingredience

Těsto
4 vejce
180 g cukru
100 ml oleje
150 ml vlažné vody
250 g polohrubé mouky
Potravinářské barvivo (nemusí být)
Krém
2 smetany ke šlehání 33%
3 ztužovače šlehačky
2 zakysané smetany (200 g)
2 vanilkové cukry
Pudingová poleva
1 l pomerančového nebo multivitamínového džusu
250 ml šťávy z mandarinek (zbývající část dolít vodou)
3 vanilkové pudingové prášky
Ostatní
2 balení mandarinek v nálevu

Postup

Nejprve si vymažeme a vysypeme hrubou moukou, nebo strouhankou plech o rozměru 38x30 cm (hloubka 4 cm). Poté si předehřejeme troubu na 180 °C a vyšleháme si 4 bílky v tuhý sníh. Poté si vyšleháme 4 žloutky s cukrem do pěny, přidáme tekuté ingredience a mouku. Nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme na plech a pečeme asi 15 minut “do růžova”, zdali je upečené těsto vyzkoušíme raději špejlí.
Než nám korpus vychladne, tak si připravíme krém. Šlehačky vyšleháme se dvěma ztužovači. Jakmile máme ušlehanou šlehačku, přidáme dva vanilkové cukry, jeden ztužovač šlehačky a dvě zakysané smetany. Krém vyšleháme ručním mixérem do hladka. Jakmile je korpus vychladlý, natřeme na něj připravený krém, přidáme okapané mandarinky a hezky uhladíme do roviny.
Nakonec si připravíme pudingovou polevu. Všechny ingredience za stálého míchání přivedeme k varu a vypneme. Chvilku mícháme a necháme trochu zchladnout před tím, než nalijeme na ovoce a krém. Uvařenou pudingovou polevu nalijeme na připravený moučník a vidličkou jemně uděláme krouživými pohyby vzor, díky bílému krému pod pudingovou polevou. Plech s připraveným dezertem uložíme na chladné místo, nebo do lednice a necháme vychladit.

Převzato z: http://www.varimesvendy.cz/recepty/item/258-mandarinkove-rezy

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)