Maso na česneku
Suroviny:
1,5 kg masa (původně je recept na zvěřinu, ale vyzkoušené mám i hovězí či vepřovou plec a vše je dobré)
sůl
4 stroužky česneku
2 střední cibule
15 dkg slaniny
10 dkg másla
1 lžíce octa
1/4 l smetany ke šlehání
Maso se hustě prostrká na proužky nakrájenou slaninou, nasolí a pomaže utřeným česnekem. Zbylou slaninu pokrájíme na kostičky a s máslem dáme rozhřát na pekáček. Na pekáček poté vložíme prošpikované, osolené a načesnekované maso (já ještě sváži provázkem). Pečeme na 200°C, přikryté, a po 1/2 hodině podlijeme cca 1 dcl vody se lžící octa. Když maso začíná měknout, dopečeme jej zprudka v horké troubě do červena a přitom jej poléváme smetanou.
Hotové maso vyjmeme z trouby, vyjmeme z pekáčku a šťávu zahustíme.
Příloha: bramborový knedlík, brambory a kyselá okurka
HODNOCENÍ:
✭✭✭✭✭
1,5 kg masa (původně je recept na zvěřinu, ale vyzkoušené mám i hovězí či vepřovou plec a vše je dobré)
sůl
4 stroužky česneku
2 střední cibule
15 dkg slaniny
10 dkg másla
1 lžíce octa
1/4 l smetany ke šlehání
Maso se hustě prostrká na proužky nakrájenou slaninou, nasolí a pomaže utřeným česnekem. Zbylou slaninu pokrájíme na kostičky a s máslem dáme rozhřát na pekáček. Na pekáček poté vložíme prošpikované, osolené a načesnekované maso (já ještě sváži provázkem). Pečeme na 200°C, přikryté, a po 1/2 hodině podlijeme cca 1 dcl vody se lžící octa. Když maso začíná měknout, dopečeme jej zprudka v horké troubě do červena a přitom jej poléváme smetanou.
Hotové maso vyjmeme z trouby, vyjmeme z pekáčku a šťávu zahustíme.
Příloha: bramborový knedlík, brambory a kyselá okurka
HODNOCENÍ:
✭✭✭✭✭
Komentáře
Okomentovat