Obrácená jablečná roláda

Ingredience

5 vajec
5 lžic cukru
5 lžic polohrubé mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
6-8 jablek
2 lžíce rozinek
1 skořicový cukr
1 vanilkový cukr
2 lžíce rumu (nemusí být)

Postup

Nejprve si na plech připravíme pečicí papír. Jablíčka oloupeme a nastrouháme na pečicí papír, posypeme rozinkami, skořicovým a vanilkovým cukrem. Poté si připravíme těsto. Nejprve si oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme mouku, kypřicí prášek do pečiva, rum a ručně vmícháme tuhý sníh z bílků. Takto připravené těsto nalijeme na vrstvu jablek a vložíme do trouby. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut. Pečeme do růžova, poté můžeme dotekem na těsto zkusit, zda je upečeno – těsto nesmí lepit. Po upečení si připravíme druhý plech s pečicím papírem (lépe se s papírem stáčí roláda), roládu na něj překlopíme a ještě horkou roládu zatočíme jablky dovnitř. Pak již jen necháme vychladnout a před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
 
 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)