Podmáslové řízky

Ingredience

800 g kuřecích prsních řízků
1 l podmáslí
Sůl
Pepř
Olej
 
Sypká směs
2 hrnky (250 ml) hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
1 lžička soli
2,5 lžičky sladké mleté papriky
1,5 lžičky sušeného česneku
1,5 lžičky sušeného oregana
1/2 lžičky bílého pepře

Postup

Nejprve si podmáslí osolíme a opepříme. Kuřecí řízky naklepeme, naložíme do podmáslí a necháme naložené alespoň půl dne (nejlepší je nechat naložené do druhého dne). Z mouky, kypřicího prášku do pečiva a koření si připravíme sypkou směs. Kuřecí řízek vyjmeme z podmáslí, necháme okapat a obalíme v sypké směsi, poté znovu namočíme do podmáslí a ještě jednou obalíme v sypké směsi. Takto připravené řízky smažíme na oleji do zlatova. Podmáslové řízky podáváme s bramborem, nebo bramborovou kaší.

Převzato z: http://www.varimesvendy.cz/recepty/item/277-podmaslove-rizky

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)