Punčová roláda

Ingredience

Těsto (dva pláty)
8 vajec
8 lžic cukru krupice
8 lžic polohrubé mouky
2 vanilkové cukry
 
Punčový rozvar
0,25 l vody
50 g cukru krupice
2 lžíce rumu
Pár kapek punčového aroma
Potravinářské barvivo
 
Cukrová poleva
300 g moučkového cukru
2 polévkové lžíce horké vody
2 polévkové lžíce rumu
 
Pikantní marmeláda (rybízová, ostružinová, jahodová)
Čokoládová poleva CARLA Chocolate

Postup

Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C a připravíme si dva plechy, které vyložíme pečicím papírem, který pomažeme tukem. Poté si utřeme žloutky s krupicovým a vanilkovým cukrem do pěny, přidáme mouku a ručně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozdělíme na plechy, rozetřeme a dáme péci na 180°C do růžova. Zatím, co se nám korpusy na roládu pečou, si připravíme rozvar. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme cukr, rum, punčové aroma a mícháme, dokud se nám cukr nerozpustí. Nakonec přidáme potravinářské barvivo.
Ihned po upečení jeden piškotový plát potřeme marmeládou a přiklopíme druhým plátem, který pomocí mašlovačky potřeme připraveným punčovým rozvarem, poté marmeládou a zatočíme do rolády. Roládu přesuneme na tác spojem dolů.
Potom si připravíme polevu z moučkového cukru, horké vody a rumu. Roládu polevou polijeme a necháme ztuhnout v lednici. Nakonec si rozehřejeme cukrářskou polevu v sáčku CARLA Chocolate, ustřihneme roh a ozdobíme podle vlastní fantazie.

Převzato z: http://www.varimesvendy.cz/recepty/item/228-puncova-rolada

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)