Roláda se smetanovým krémem

Ingredience

Těsto
4 žloutky
4 lžíce cukru
4 lžíce polohrubé mouky
4 bílky utřené v tuhý sníh
 
Krém
2 smetany ke šlehání 33%
2 zakysané smetany
4 ztužovače šlehačky
2 citrónové cukry (pokud nemáte, tak lze přidat do cukru citrónovou kúru a pár kapek šťávy)
2 lžíce cukru
 
Marmeláda, nebo džem

Postup

Utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme mouku a ručně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na pečicí papír potřený olejem a pečeme na 180 °C do růžova. Počkáme pár minut, aby z rolády odešla vařící pára, a poté ještě teplou roládu stočíme i s papírem a necháme vychladnout.
Než nám korpus rolády vychladne, tak si připravíme krém. Šlehačky vyšleháme s dvěma kusy ztužovače smetany. Jakmile máme ušlehanou šlehačku, tak si vedle v misce ušleháme zakysanou smetanu, cukry, poté přisypeme 2 ztužovače smetany a vyšleháme. Do smetanového krému ručně vmícháme šlehačku a máme připravený krém. Korpus na roládu roztočíme, potřeme marmeládou, pak krémem a při zatáčení, opatrně sejmeme pečicí papír. Poté už jen zbývajícím krémem potřeme a dozdobíme roládu a můžeme dát vychladit.

Převzato z: http://www.varimesvendy.cz/recepty/item/283-rolada-se-smetanovym-kremem

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)