Rozlítaní ptáčci

Na 4 porce potřebujete:
4 plátky hovězího (zadního nebo roštěné),
50 g špeku,
2 cibule,
2 lžíce plnotučné hořčice,
2 vejce,
4 okurky,
1–2 nožičky párku,
sůl,
pepř
 
 
Postup:
Maso pořádně z obou stran naklepejte a plátky ještě rozdělte na 2–3 kousky (můžete pokrájet i na kostky a vynechat tak naklepávání). Mezitím nechte v hrnci pomalu pustit tuk na proužky nakrájený špek – ptáčky opečete přímo na něm a nebudete tak muset přidávat olej či sádlo. Opražené proužky vyndejte (a pokuste se je mezitím moc neujídat) a na tuku z obou stran opečte maso. Když se zatáhne, vyndejte ho stranou a na výpeku nechte zesklovatět najemno pokrájenou cibuli. Osolte, vmíchejte hořčici, přidejte maso, a zalijte vodou tak, aby bylo ponořené. Poduste asi hodinu do změknutí – čas hodně závisí na kvalitě a způsobu krájení masa.
Mezitím si natvrdo uvařte vejce a spolu s okurkami a párky je pokrájejte nadrobno. Z omáčky pak vyndejte maso, cibuli případně tyčovým mixérem rozmixujte, a dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem, a jestli máte radši kyselejší omáčky, i trochou nálevu z okurek. Do hrnce vraťte maso, přidejte pokrájená vejce, okurky a párek, prohřejte a podávejte s rýží a vypraženými proužky špeku.
 
:

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)