Špekové knedlíky

Suroviny:

200 g špeku
10 ks žemlí
0,25 l mléka
4 vejce
Hrubá mouka, sůl

Špek rozkrájíme na kostičky a dáme škvařit. Na rozškvařený přidáme na kostičky pokrájené žemle, opečeme a necháme vychladnout.
Mléko smícháme s vejci, rozšleháme, osolíme a nalijeme na osolené žemle, necháme vsáknout.
Poté zahustíme dle potřeby hrubou moukou a tvoříme knedlíky, které vaříme v osolené vodě asi 20 minut.
Po uvaření knedlíky natrhneme aby vyšla pára.

Podáváme se zelím nebo se špenátem.

HODNOCENÍ:
✭✭✭✭✭

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)