Štěpánská hovězí pečeně

Ingredience

600 g zadního hovězího
200 g špeku
3 velké cibule
2 vejce uvařená natvrdo
Sůl
Pepř
1 lžíce sádla
1 lžička plnotučné hořčice
Vývar

Postup

Nejprve si ukrojíme půlku špeku, nakrájíme ho na menší kousky a hovězí maso prošpikujeme. Pak ho osolíme a opepříme. Druhou půlku špeku nakrájíme nadrobno, vyškvaříme v hrnci na troše sádla a orestujeme najemno pokrájenou cibuli. Poté připravené hovězí maso opečeme ze všech stran, aby se nám hezky zatáhlo, podlijeme vývarem, přiklopíme poklicí a dáme péci na 200 °C do měkka (asi 2 hodiny).
Když máme maso měkké, tak hrnec vyjmeme z trouby a maso uložíme na teplé místo. Do výpeku s vývarem přidáme lžičku hořčice, podle chuti osolíme, opepříme a zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou ve vodě. Nakonec přidáme vejce uvařená na tvrdo a můžeme servírovat s rýží, houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

Převzato z: http://www.varimesvendy.cz/recepty/item/260-stepanska-hovezi-pecene

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)