Svíčková na smetaně podle R. Vaňka

1 000 g hovězí falešná svíčková
   100 g slaniny /špeku/
   200 g mrkve
   100 g celer
   100 g kořenová petržel
       2    bobkové listy
       4    kuličky nového koření
       6    kuliček celého pepře
       2    lžíce másla
       1    lžíce sádla
       2    středně velké cibule
       1    lžička plnotučné hořčice
       2    lžíce octa
       2    lžíce cukru
    1/2    citronu
sůl, pepř
   200    ml smetany
       1,2 l hovězího vývaru
       4    lžíce máslové jíšky
       1    špetka tymiánu, koření na svíčkovou
------------------------------------------------------------------------

Postup:
rozpustíme tuk, opečeme na něm prošpikované a provázkem svázané maso. Vyjmeme, na výpeku opečeme zeleninu nakrájenou na kostičky. Přidáme maso, ostatní ingredience (kromě smetany a jíšky), podlijeme vývarem a dáme dusit do trouby na 200°C.

Když je maso měkké, vyjmeme jej, vyndáme koření (bobkový list, nové koření, pepř) a rozmixujeme dohladka. Provaříme se smetanou a jíškou (nebo moukou rozmíchanou v trošc
e vody).

HODNOCENÍ:
✭✭✭✭✭

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)