Svíčková na smetaně podle R. Vaňka
1 000 g hovězí falešná svíčková
100 g slaniny /špeku/
200 g mrkve
100 g celer
100 g kořenová petržel
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
6 kuliček celého pepře
2 lžíce másla
1 lžíce sádla
2 středně velké cibule
1 lžička plnotučné hořčice
2 lžíce octa
2 lžíce cukru
1/2 citronu
sůl, pepř
200 ml smetany
1,2 l hovězího vývaru
4 lžíce máslové jíšky
1 špetka tymiánu, koření na svíčkovou
------------------------------------------------------------------------
Postup:
rozpustíme tuk, opečeme na něm prošpikované a provázkem svázané maso. Vyjmeme, na výpeku opečeme zeleninu nakrájenou na kostičky. Přidáme maso, ostatní ingredience (kromě smetany a jíšky), podlijeme vývarem a dáme dusit do trouby na 200°C.
Když je maso měkké, vyjmeme jej, vyndáme koření (bobkový list, nové koření, pepř) a rozmixujeme dohladka. Provaříme se smetanou a jíškou (nebo moukou rozmíchanou v trošc
e vody).
HODNOCENÍ:
✭✭✭✭✭
100 g slaniny /špeku/
200 g mrkve
100 g celer
100 g kořenová petržel
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
6 kuliček celého pepře
2 lžíce másla
1 lžíce sádla
2 středně velké cibule
1 lžička plnotučné hořčice
2 lžíce octa
2 lžíce cukru
1/2 citronu
sůl, pepř
200 ml smetany
1,2 l hovězího vývaru
4 lžíce máslové jíšky
1 špetka tymiánu, koření na svíčkovou
------------------------------------------------------------------------
Postup:
rozpustíme tuk, opečeme na něm prošpikované a provázkem svázané maso. Vyjmeme, na výpeku opečeme zeleninu nakrájenou na kostičky. Přidáme maso, ostatní ingredience (kromě smetany a jíšky), podlijeme vývarem a dáme dusit do trouby na 200°C.
Když je maso měkké, vyjmeme jej, vyndáme koření (bobkový list, nové koření, pepř) a rozmixujeme dohladka. Provaříme se smetanou a jíškou (nebo moukou rozmíchanou v trošc
e vody).
HODNOCENÍ:
✭✭✭✭✭
Komentáře
Okomentovat