Vepřové medailonky do pekáčku
Ingredience
600 g vepřových medailonků2 hrsti malých žampionů
1 kg brambor
Sůl
Pepř
Olej
Čerstvé bylinky
Marináda 5 lžic oleje
5 lžic vody
2 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce rajského protlaku
2 lžíce kečupu
1 lžička sušeného česneku
1 lžička sušeného tymiánu
1/2 lžičky mletého pepře
1/2 lžičky rozmarýnu
Postup
Vepřové medailonky naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na pánvi. Pekáček si vymažeme olejem a do něj vložíme umyté brambory nakrájené na měsíčky. K bramborám přidáme umyté žampiony a orestované vepřové plátky. Pak připravíme marinádu a celý pekáček zalijeme. Pečeme přikryté v předehřáté troubě na 200°C. Asi po 20ti minutách trochu podlijeme vodou (150-200ml) a promícháme. Poté ještě přikryté dopečeme asi 10 minut, promícháme a odkryté necháme dopéct cca 30 minut.Převzato z: http://www.varimesvendy.cz/recepty/item/199-veprove-medailonky-do-pekacku
Komentáře
Okomentovat