Vepřové medailonky do pekáčku

Ingredience

600 g vepřových medailonků
2 hrsti malých žampionů
1 kg brambor
Sůl
Pepř
Olej
Čerstvé bylinky

Marináda 5 lžic oleje
5 lžic vody
2 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce rajského protlaku
2 lžíce kečupu
1 lžička sušeného česneku
1 lžička sušeného tymiánu
1/2 lžičky mletého pepře
1/2 lžičky rozmarýnu

Postup

Vepřové medailonky naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na pánvi. Pekáček si vymažeme olejem a do něj vložíme umyté brambory nakrájené na měsíčky. K bramborám přidáme umyté žampiony a orestované vepřové plátky. Pak připravíme marinádu a celý pekáček zalijeme. Pečeme přikryté v předehřáté troubě na 200°C. Asi po 20ti minutách trochu podlijeme vodou (150-200ml) a promícháme. Poté ještě přikryté dopečeme asi 10 minut, promícháme a odkryté necháme dopéct cca 30 minut.


Převzato z: http://www.varimesvendy.cz/recepty/item/199-veprove-medailonky-do-pekacku

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)