Vepřové medailonky s houbovým přelivem s domácím americkým bramborem

Ingredience

600 g vepřových medailonků
2 hrsti pokrájených hub (hříbků)
1 střední cibule
1 smetana 33 %
Sójová omáčka
Mléko
Smetana
Olej
Sůl
Pepř

Postup

Vepřové medailonky naklepeme, osolíme, opepříme a dáme smažit na pánev s olejem. Ze začátku medailonky pustí vodu, lepší je ji z pánve slít a dát jen na olej, aby se plátky dobře orestovaly.
Když jsou medailonky hotové, vyjmeme je a uložíme na teplé místo. Na výpek vložíme na jemno pokrájenou cibulku a necháme zesklovatět. Poté přidáme houby (můžete dát i zmražené), zalijeme trochou vody, mléka a smetany, osolíme, opepříme, přidáme sojovku a podusíme, dokud houby nezměknou. Jakmile jsou skoro měkké, přidáme celou smetanu a necháme zredukovat a zahustit.
Medailonky přelijeme na talíři houbovým přelivem a podáváme s opečenými bramborami, americkým bramborem, nebo s přílohou kterou máme rádi.
Americké brambory
Brambory neloupeme, jen umyjeme a nakrájíme na měsíčky, dáme do keramické formy (nebo na plech), postříkáme olejem a posypeme kořením na americké brambory nebo grilovacím kořením. Pečeme je na 200°C, průběžně promícháme, aby byly ze všech stran dobře opečené.

Převzato z: http://www.varimesvendy.cz/recepty/item/305-vepr-medailonky

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)