Vepřové plátky na rajčatech a paprikách

Ingredience

4 plátky vepřové pečeně
8-10 velkých rajčat
2 papriky
1 velká cibule
2 stroužky česneku
Olej
Sůl
Pepř

Postup

Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Do hrnce dáme trochu oleje a najemno pokrájenou cibuli, kterou necháme orestovat do zlatavé barvy. Na cibuli přidáme plátky vepřové pečeně, orestujeme je, přidáme pokrájená rajčata včetně slupky (ta změkne varem a poté ji rozmixujeme), papriky a česnek, osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Plátky pečeně dusíme do měkka. Jakmile jsou plátky masa měkké, tak je vyjmeme a omáčku s rajčátky rozmixujeme ponorným mixérem do hladka. Nakonec plátky masa vrátíme do omáčky. Podáváme s rýží, těstovinami nebo knedlíkem.
 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)