Zeleninové lečo s vajíčkem a klobásou

Ingredience

1 ks pikantní klobásy
250 g rajčata
250 g papriky
2 lžíce sádla nebo oleje
1 velká cibule
1 stroužek česneku
4 vejce
Sůl
Pepř

Postup

Na sádle nebo oleji zpěníme cibuli, přidáme na kolečka pokrájenou klobásku, pokrájené papriky a necháme trochu orestovat, jelikož paprika je tvrdší a dělá se tedy déle, než rajčata. Pak přidáme pokrájená rajčata a trochu prolisovaného česneku. Směs osolíme, opepříme a necháme podusit, aby se přebytečná voda odpařila. Nakonec vmícháme rozklepnutá vejce a můžeme servírovat s čerstvým chlebem, nebo uvařeným bramborem.
VENDY TIP! Lečo nikdy nepodléváme vodou, protože by nám vznikla kaše. Rajská jablíčka obsahují dostatek vody, kterou tak i tak necháme z větší části odpařit.

Převzato z: http://www.varimesvendy.cz/recepty/item/311-leco-klobasa

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)