Vlhký kakaový dortový korpus
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 lžičky jedlé sody
- 3/4 šálku kakaa (ideálně na pečení, ale může být
i obyčejné)
- 2 šálky cukru
- 1 šálek oleje
- 1 šálek uvařené kávy
- 1 šálek mléka
- 2 větší vejce
- 1 lžička vanilkové aroma
·
Troubu
si předehřejeme na 220 stupňů. Do misky si dáme všechny suché přísady a dobře
promícháme. Pak přidáváme olej, kávu a mléko. Vše spolu vymiešavame při střední
rychlosti cca 1 minutu. K vymíchání hmotě přidáme vejce a vanilkové aroma a
mícháme ještě přibližně 2 minuty.
·
Těsto
pečeme přibližně 23-30 minut, ale vše záleží od vaší trouby, moje peče dost
rychle a intenzivně. Těsto si pro jistotu kontrolujte a pokud se vám bude zdát,
že je stále nedopečené, zkuste přidat teplotu.
·
Když je
těsto upečené, necháme ho 10 minut vychladit a prořízneme, aby nám zůstaly dvě
kulaté části.
Komentáře
Okomentovat