Vlhký kakaový dortový korpus


  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 3/4 šálku kakaa (ideálně na pečení, ale může být i obyčejné)
  • 2 šálky cukru
  • 1 šálek oleje
  • 1 šálek uvařené kávy
  • 1 šálek mléka
  • 2 větší vejce
  • 1 lžička vanilkové aroma

 

·         Troubu si předehřejeme na 220 stupňů. Do misky si dáme všechny suché přísady a dobře promícháme. Pak přidáváme olej, kávu a mléko. Vše spolu vymiešavame při střední rychlosti cca 1 minutu. K vymíchání hmotě přidáme vejce a vanilkové aroma a mícháme ještě přibližně 2 minuty.

·         Těsto pečeme přibližně 23-30 minut, ale vše záleží od vaší trouby, moje peče dost rychle a intenzivně. Těsto si pro jistotu kontrolujte a pokud se vám bude zdát, že je stále nedopečené, zkuste přidat teplotu.

·         Když je těsto upečené, necháme ho 10 minut vychladit a prořízneme, aby nám zůstaly dvě kulaté části.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)