Čokoládový pohár s mascarpone

Suroviny

300 ml smetany
250 g mascarpone
0,5-1 balení vanilkové cukru (podle chuti)
100 g hořké čokolády (čokoládové hobliny)

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu smetany přivedeme k varu, pozvolna v ní rozpustíme nalámanou čokoládu a necháme vychladnout.
  2. Druhou polovinu vyšleháme v pevnou šlehačku.
  3. Mascarpone podle chuti osladíme, vymícháme a lehce do něj vmícháme šlehačku.
  4. Krém rozdělíme na dvě poloviny. Do první poloviny bílého mascarponového krému vmícháme asi dvě lžíce čokoládového krému a rozdělíme do 4 připravených pohárů.
  5. Na něho nalijeme vychladlý čokoládový krém a malé množství si ho ponecháme v kastrůlku.
  6. Na čokoládu do každého poháru rozdělíme druhou polovinu bílého mascarponového krému.
  7. Bílý krém v každém poháru protáhneme vidličkou namočenou ve zbytku čokoládového krému tak, aby vznikl mramorový krém.
  8. Povrch poháru můžeme dozdobit podle chuti a nálady např: posypat čokoládovými hoblinami, polít vaječným koňakem, dát šlehačku,ovoce, oplatky atd
Zdroj: toprecepty.cz
 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)