Čokoládový pohár s mascarpone
Suroviny
- 300 ml smetany
- 250 g mascarpone
- 0,5-1 balení vanilkové cukru (podle chuti)
- 100 g hořké čokolády (čokoládové hobliny)
Postup přípravy receptu
- Polovinu smetany přivedeme k varu, pozvolna v ní rozpustíme nalámanou čokoládu a necháme vychladnout.
- Druhou polovinu vyšleháme v pevnou šlehačku.
- Mascarpone podle chuti osladíme, vymícháme a lehce do něj vmícháme šlehačku.
- Krém rozdělíme na dvě poloviny. Do první poloviny bílého mascarponového krému vmícháme asi dvě lžíce čokoládového krému a rozdělíme do 4 připravených pohárů.
- Na něho nalijeme vychladlý čokoládový krém a malé množství si ho ponecháme v kastrůlku.
- Na čokoládu do každého poháru rozdělíme druhou polovinu bílého mascarponového krému.
- Bílý krém v každém poháru protáhneme vidličkou namočenou ve zbytku čokoládového krému tak, aby vznikl mramorový krém.
- Povrch poháru můžeme dozdobit podle chuti a nálady např: posypat čokoládovými hoblinami, polít vaječným koňakem, dát šlehačku,ovoce, oplatky atd
Zdroj: toprecepty.cz
Komentáře
Okomentovat