Nepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želé

Suroviny

500 g polotučného tvarohu ve vaničce
2 vanilkové cukry
50 - 60 g moučkového cukru nebo dle potřeby
1 vanilkový pudink bez vaření Créme Olé
pár kapek citronového aroma od Dr. Oetkera
180 - 200 ml mléka
250 ml Ramy Cremefine na šlehání nebo smetany na šlehání
110 g dětských piškotů- zhruba
zhruba 400 g čerstvých jahod + na dozdobení
1 ks jahodového ovocného želé nebo polské Galaretky
500 ml vody na přípravu
cukr dle návodu (někde už obsahuje)
Na dozdobení na talíři topping
šlehačka
máta nebo meduňka

Postup přípravy receptu

  1. Můžeme začít přípravou jahodového ovocného želé, které přijde na povrch, ale dost dlouho trvá, než vychládne a začne želírovat. Želé si připravíme dle návodu na sáčku - přivedeme do varu 500 ml vody, odstavíme a přidáme 1 sáček ovocného želé společně s cukrem dle potřeby.(Polská Galaretka je už oslazená). Už se ale nesmí vařit, metličkou rozšleháme a necháme zchladnout. Na povrch dortíku použijeme, až když pomalinku začíná houstnout, jinak si někde může najít skulinku a protéct dolů.
  2. V jedné míse si ušleháme Ramu Cremefine do velmi husté pěny, nakonec můžeme přidat část odváženého cukru.Do druhé mísy si dáme tvaroh, cukr, vanilkový cukr, pár kapek aroma - dáme opravdu malinko a raději pak přidáme, mléko - dala jsem 200 ml, stačilo by i malinko méně asi 180 ml. Záleží na hustotě tvarohu. Pak vše začneme šlehat a přisypaváme pudinkový prášek Créme Ólé, dále šleháme až vnikne hustější hmota a do té jemně vmícháme připravenou šlehačku.
  3. Na dno dortové formy rozložíme piškoty, rozetřeme část tvarohové hmoty, pak rozložíme na půlky rozříznuté jahody, na ně zase tvarohovou hmotu, piškoty a zbytek tvarohové směsi. Nahoru rozložíme taktéž jahody a formu dáme do chladničky.
  4. Nakonec dortík "zasklíme" mírně tuhnoucí ovocnou želatinou. Měla jsem úplně plnou formu. Necháme v chladničce pořádně ztuhnout, nejraději do druhého dne. Pak odstraníme kruh, předtím vždy dortík objedu podél formy kolmo nožem.
  5. Nakrájíme na řezy a na talíři dozdobíme dle své fantazie.
  6. Možná nám zůstane malinko připravené ovocné želatiny, tak dáme ztuhnout do pohárku a přidáme třeba trochu jahod. Taky můžeme v želé namočit jahody určené na dozdobení na talíři a necháme je taky v lednici ztuhnout.
 
Zdroj: toprecepty.cz

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)