Krůtí prsa na parmezánu a smetaně

Pro 2 osoby:300 g krůtích prsou
2 lžíce hladké mouky
hrst strouhaného parmazánu (tato část sýra se míchá s moukou na obalení řízků)
sůl a pepř
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky másla
3 stroužky česneku
150 ml drůbežího vývaru
100 ml smetany ke šlehání
2 lžíce nastrouhaného parmazánu (tahle část sýra se sype později do omáčky)
2 lžíce kaparů
1 lžíce citronové šťávy
nasekaná petrželka
-------------------------------------------------
Krůtí prsa nařežeme na 1 cm vysoké plátky, osolíme a opepříme. V misce smícháme hladkou mouku s hrstí parmazánu a maso v této směsi obalíme.

Do pánve vložíme olej a máslo a na středním plameni rozpálíme. Do tuku vložíme maso a opečeme ho z obou stran do zlatova (asi 3 minuty z každé strany). Mezitím si očistíme česnek a nakrájíme na silnější plátky. Když je maso hotové, do pánve přihodíme česnek a asi minutu restujeme, než se rozvoní. Pak česnek vyndáme.

Do pánve přilijeme vývar a přivedeme k varu. Pak přilijeme smetanu (já raději používám tučnou, ale jde použít i na vaření nebo plnotučné mléko, ale obě varianty se mohou srazit), přivedeme k varu a přisypeme parmazán. Mícháme do zhoustnutí. Do omáčky vmícháme kapary a citronovou šťávu, ještě chviličku provaříme a pak pánev odstavíme.

Podáváme s těstovinami ozdobené sekanou petrželkou.

Zdroj: Pradobroty.cz

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)