Kuřecí dušené s rajčaty a červenou čočkou

Na 4 porce: 600 g vykoštěného kuřecího masa (mohou být prsa i stehna, používám obojí)
2 lžíce oleje
1 střední cibule
400 g loupaných rajčat (stačí z plechovky)
50 g červené čočky (4 lžíce)
250 ml drůbežího vývaru
sůl, pepř

petrželka k podávání
--------------------------------

Maso naporcujeme na větší kostky, osolíme a opepříme ze všech stran. V pánvi rozpálíme olej a maso ze všech stran zprudka orestujeme.

Cibuli si nakrájíme na drobno, přidáme ji k masu a restujeme do zlatova.

Přidáme vývar, rajčata a čočku, přiklopíme pokličkou a dusíme 30 minut.


Na talíři posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s rýží nebo pečivem.

Zdroj: Pradobroty.cz

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)