Vepřové maso pečené ve smetaně
Pro 4 osoby:
600 g libového vepřového masa (váleček, kotleta , kýta)
200-300 ml smetany ke šlehání (31% tuku)
1-2 lžičky mleté sladké papriky
sůl, pepř
----------------------------------------------------------
Maso omyjeme, nakrájíma na plátky a zlehka naklepeme. Z obou stran osolíme a trochu opepříme, vyskládáme do pekáčku (není potřeba vymazávat) tak, aby maso zabíralo většinu dna. Zlehka posypeme červenou paprikou a zalijeme šlehačkou tak, aby tekutina akorát pokryla maso - tzn. maso nesmí plavat, ale ani nesmí být smetany málo.
Pekáček přikryjeme víkem a vložíme do trouby rozpálené na 200°C alespoň na hodinu.
Maso je po upečení měkké a šlehačka na něm vytvořila pokrývku.
Podáváme s vařeným bramborem.
Zdroj: Pradobroty.cz
600 g libového vepřového masa (váleček, kotleta , kýta)
200-300 ml smetany ke šlehání (31% tuku)
1-2 lžičky mleté sladké papriky
sůl, pepř
----------------------------------------------------------
Maso omyjeme, nakrájíma na plátky a zlehka naklepeme. Z obou stran osolíme a trochu opepříme, vyskládáme do pekáčku (není potřeba vymazávat) tak, aby maso zabíralo většinu dna. Zlehka posypeme červenou paprikou a zalijeme šlehačkou tak, aby tekutina akorát pokryla maso - tzn. maso nesmí plavat, ale ani nesmí být smetany málo.
Pekáček přikryjeme víkem a vložíme do trouby rozpálené na 200°C alespoň na hodinu.
Maso je po upečení měkké a šlehačka na něm vytvořila pokrývku.
Podáváme s vařeným bramborem.
Zdroj: Pradobroty.cz
Komentáře
Okomentovat