Nepečený jablečný dortík

Ingredience:
1 kg jablek
8 lžic krupicového cukru
3 hřebíčky
2 vanilkové pudinky
1 sáček piškotů (dětských, spotřebujete asi tak polovinu)
2 lžíce citrónové šťávy
600 ml vody (200 ml + 400 ml)


Postup:

  • Jablka oloupejte, vykrájejte jádřince a pokrájejte na kostičky. Dejte do hrnce, přilijte 200 ml vody, citrónovou šťávu a hřebíčky. Přiveďte k varu a 5 minut povařte.
  • Vylovte hřebíčky (to je nejtěžší část při připravě tohohle koláče :). Jablka rozšťouchejte šťouchadlem na brambory. Ne úplně do hladka, naopak nevadí, když v něm zůstanou i kousky jablek.
  • Pudink rozmíchejte ve 400 ml vody. Vlijte k rozšťouchaným jablkům a společně za stálého míchání 2 minuty vařte.
  • Dortovou formu vypláchněte studenou vodou. Dno vyložte vrstvou piškotů. Spodní vrstvu vždy dávám piškoty těsně jeden vedle druhého. V dalších vrstvách už mezi nimi dělám větší mezery. Na piškoty nalijte část jablek. Na jablka opět dejte vrstvu piškotů a na ně zase jablka. Nakonec vše končí vrstvou jablek. 
  • Záleží na velikosti formy, kolik vrstev piškotů dáte. Já na koláč/dort vždy spotřebovala asi tak půl sáčku piškotů. 
  • Nakonec dejte zatuhnout do lednice, ideálně přes noc.
/na formu o průměru 28 cm/

Zdroj: Bistro32   HODNOCENÍ: ✭✭✭✭✭

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)