RATATOUILLE

Ingredience:
6x příloha nebo 4x hlavní jídlo
3 různobarevné papriky
2 cukety
2 lilky
2 x konzerva sekaných rajčat nebo čerstvá rajčata (spařená, oloupaná, krájená)
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce provensálského koření
1 bobkový list
pár snítek tymiánu
pár snítek rozmarýnu
hrst čerstvé bazalky
sůl, pepř
olivový olej

nebo 1-2 lžičky provensálského koření nebo kombinace provensálského koření a čerstvých bylinek
Postup:

  • Všechnu zeleninu pokrájejte. Lilky, papriky a cukety rozpulte a na pokrájejte na plátky, cibuli a česnek nadrobno. Každý druh zeleniny nechte zvlášť, protože se bude i zvlášť opékat.
  • Na pánvi rozehřejte olivový olej a každý druh zeleniny na něm opečte do stavu, kdy už bude skoro k jídlu. (Zelenina se na závěr ještě asi deset minut bude dusit společně s rajčaty). Po opečení vsypte každý druh zeleniny z pánve do hrnce.
  • Nakonec opečte cibuli, když začne zlátnout přidejte česnek a ještě přibližně minutu opékejte.
  • K opečené zelenině do hrnce přidejte provensálské koření, tymián, rozmarýn a bobkový list, přidejte i sekaná rajčata, vše promíchejte a deset minut společně poduste.
  •  Na závěr můžete vyndat velké kusy bylinek, ale nevadí, když zůstanou. 
Zdroj: Bistro32


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)