Kefírový koláč s meruňkami a drobenkou

Na přípravu budete potřebovat:
Těsto:
250 ml kefíru
2 vejce
150 g cukru (nebo více, dle chuti)
300 g polohrubé mouky
1 vanilínový cukr
100 ml oleje
1 kypřící prášek do pečiva
1 PL tuzemského rumu

+ meruňky nebo jiné ovoce

Dále pak na drobenku:
polohrubou nebo hrubou mouku, cukr krupici a máslo

Postup přípravy receptu:
Meruňky vypeckujte, nakarájejte na měsíčky nebo jak vám to půjde. Troubu rozehřejte na 180°C.
Na těsto dejte všechny suroviny do mísy a důkladně vymíchejte.
Drobenku připravte důkladným propracováním změklého másla, mouky a cukru. Pokud peču koláč na plech, použiji zhruba 2cm plátek másla větší hrst cukru krupice nebo třtinového a mouku dosypávám dle potřeby.
Plech vymažte máslem a vysypte moukou nebo použijte pečicí papír. Těsto vlijte na plech a rovnoměrně rozetřete. Poklaďte ovocem a posypte drobenkou. Vložte do vyhřáté trouby a pečte zhruba 30 minut.

Převzato z: V kuchyni vždy otevřeno

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)

Domácí housky podle Dity P.