Obalovaný květák pečený v troubě

Na přípravu budete potřebovat: 1 květák
2 vejce
hladká mouka ( cca 6 PL )
strouhanka
sůl
olej

Postup přípravy receptu:

Květák rozebereme na růžičky, velké rozpůlíme. Opláchneme a dostatečně osolíme. Květák nepředvařujeme, obalujeme ho syrový. Z vajec, mouky, soli a trochu vody vymícháme hladké těstíčko, ve kterém růžičky obalíme. Vidličkou je vyndaváme a postupně vkládáme do sáčku se strouhankou. Vždy rukou sáček uzavřeme a protřepeme. Květák se krásně ze všech stran obalí strouhankou.Obalený květák pokládáme na plech vyložený papírem a politý olejem.Růžičky svrchu ještě trochu potřeme olejem a dáme péct do trouby na 200C. Pečeme cca 40 minut dozlatova, v polovině pečení květák obrátíme.


Převzato z: V kuchyni vždy otevřeno




HODNOCENÍ:
✮✮✮✩✩





Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)