Řezy Raffaelo

0,5 hrnku moučkového cukru
2 ks vejce
1 hrnek mléka
2 hrnky polohrubé mouky
0,5 hrnku rostlinného oleje
1 balení prášku do pečiva

Posyp

1 hrnek strouhaného kokosu
0,5 hrnku moučkového cukru
1 ks šlehačka

---------------------------------------------------

Utřeme vejce s moučkovým cukrem, přidáme olej, polohrubou mouku, mléko a prášek do pečiva. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Smícháme cukr moučka s kokosem a hustě posypeme. Pečeme cca 30 min. na 170 °C. Kokos napovrchu zrůžoví, nesmí se připálit, jinak zhořkne.
Když jsou řezy hotové, hned jak je vyndáme z trouby, tak je vařící polijeme 33% šlehačkou. Trošku to zasyčí, ale řezy šlehačku natáhnou a krásně zvlhnou. Necháme je vystydnout. A hurá do toho! Pokud zbydou, dávám je přes noc do lednice, ještě více zvlhnou, ale to se stává velmi zřídka.



HODNOCENÍ:
✭✭✭✭✰

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)