Fofr piškotová roláda

Suroviny:

5 ks vejce               
5 lžíce polohrubá mouka             
1 ks ztužovač šlehačky       
2 ks šlehačka                
2 lžíce kakao               
5 lžíce cukr krupice
 
Postup:
 
Ušleháme žloutky s cukrem, do toho vmícháme kakao a mouku a na závěr vmícháme ušlehané bílky.
 
Dáme na plech s vyšším okrajem vyložený pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě cca 5 minut (párátkem zkouším, aby se těsto nenalepilo).
 
Papír s piškotem vyndáme z plechu, necháme vychladnout a pak potřeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. Zarolujeme, nakrájíme, podáváme, olizujeme se.
 
Tato roláda mi trvá dobrých 15 minut, dělám ji, když mi přijde nečekaná návštěva. V případě, že je v lednici prázdnota - vypustím kakao a šlehačku a světlou roládu potřu marmeládou. Než si návštěva poklábosí a pustí se do kafe, je roláda na stole.
 
Lze rovněž natírat krémem z mascarpone (ovocné pyré+mascarpone+ztužovač+pár kapek smetany na optimalizaci husoty, popř. místo ovocného pyré lze použít čokoládu svařenou se smetanou) - recepty na další krémy přidám časem ;)
 
Hodnocení:
✷✷✷✷✷

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)