Martinské rohlíčky s ořechovou náplní


400g hladké mouky
250g Hery máslové nebo másla
250g zakysané smetany
špetka soli

 
Ořechová náplň:

200g nastrouhaných vlašských ořechů
150g cukru moučka
špetka skořice
1PL rumu
1 bílek

Na potření rozpuštěné máslo s rumem a na posypání moučkový cukr ( můžete přidat i vanilkový )


 

Postup přípravy receptu:

Do mouky nastrouháte chladný tuk, přidáte smetanu a špetku soli. V robotu nebo ručně vypracujete hladké těsto. Malinko začne zahříváním lepit, ale mouku nepřisypávejte. Těsto vložte na hodinu do lednice ztuhnout.
Na náplň smíchejte dobře všechny ingredience a nechte odstát.
Těsto vyjměte z lednice a rozdělte na 6 dílů. Vždy pracujte jenom s jedním a zbytek nechte v lednici. Z těsta vyválejte kruh cca 15cm v průměru a asi 4mm silný. Rozdělte na 6 stejných výsečí a k delší dejte asi lžičku náplně. Od delší strany, kde je náplň rolujte k cípu a zahněte malinko do tvaru rohlíčku. Konce můžete přimáčknout. Vkládejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě rozpálené na 180C cca  20 - 25 minut do růžova.
Ještě horké rohlíčky potřete rozpuštěným máslem s rumem a pocukrujte.

Zdroj: inkitchenopen.blogspot.com

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)