Perníková horká čokoláda

Na perníkový sirup120 ml vody
90 g třtinového cukru
80 g medu
3 g skořice
3 g perníkového koření
2 g muškátového oříšku
10 hřebíčků
Na horkou čokoládu480 ml mléka
120 ml smetany 33%
115 g čokolády
30 ml perníkového sirupu
POSTUP
  1. Nejprve si připravte sirup. V hrnci dohromady povařte cukr, med, vodu a koření. Občas promíchejte a nechte vařit cca 10 minut. Poté ho odstavte z plotny a nechte alespoň 2 hodiny odpočívat. Sirup přes sítko přeceďte a přelejte do nádoby vypláchnuté horkou vodou a můžete ho skladovat 2-3 týdny.
  2. Do nepřilnavého hrnce dejte mléko a smetanu. Pomalu zahřívejte a přidejte nalámanou čokoládu. Až se čokoláda rozpustí, nalejte do ní perníkový sirup a chvilku povařte.
  3. Čokoládu podávejte se šlehačkou a můžete přidat karamel, marshmallow nebo hoblinky čokolády.

TIP pro Vás: Perníkový sirup nemusíte použít jen do čokolády. Zkuste si doma připravit třeba perníčkové latté :).

Zdroj: mamapecedoma.com

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)