Perníkové cupcakes se skořicovým krémem

Na cupcakes (uděláte jich 20 mini)
58 g povoleného másla
100 g třtinového cukru
1 lžička perníkového koření
1/2 lžičky mleté skořice
1 větší vejce
špetku soli
1/2 lžičky jedlé sody
60 ml podmáslí
105 g hladké mouky
2 lžíce horké vody
Na skořicový krém150 g mascarpone
75 ml smetany ke šlehání
1/4 lžičky skořice (můžete i 1/2 podle chuti)
10 g moučkového cukru (přislaďte podle chuti)
Na sušenky95 g hladké mouky
1/4 lžičky jedlé sody
32 g másla
1/2 lžičky perníkového koření
1/4 lžičky skořice
45 g třtinového cukru
1/2 vajíčka (já si ho vyklepnu, zvážím a půlku odeberu)
2 lžíce medu
POSTUP
  1. Troubu rozpalte na 180°C a do formy na cupcaky dejte košíčky.
  2. V míse šlehačem a nebo v kuchyňském robotu ušlehejte povolené máslo s cukrem. Poté přidejte vajíčko a pořádně prošlehejte tak, aby směs byla hladká. K ní dále přidejte perníkové koření, skořici, sůl, jedlou sodu a vše zamíchejte. Přisypejte mouku a dále přidejte skyr – opět prošlehat. Nakonec zašlehejte 2 lžíce horké vody.
  3. Košíčky na cupcaky plňte do větší poloviny (docela vyběhnou, já měla poprvé místo cupcaku atomové hříbky) a pečete 18 minut. Poté cupcaky vytáhněte a nechte vychladnout.
  4. Dále si připravte těsto na sušenkové panáčky.
  5. V míse smíchejte mouku, jedlou sodu, perníkové koření a skořici. Přidejte máslo a vytvořte z těsta drobenku a poté vmíchejte cukr.
  6. V menší misce zlehka prošlehejte vajíčka spolu s medem, nalijte k moučné směsi a vypracujte hladké těsto. Pokud bude těsto lepit, tak přidejte lžíci mouky. Těsto zabalte do fólie a nechte hodinu odpočívat.
  7. Po odpočinutí vyválejte těsto, aby bylo zhruba 0,5cm silné a vykrajujte panáčky, které pokládejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte na 180°C asi 11 minut dozlatova.
  8. Nakonec si připravte krém. V míse vyšlehejte smetanu a po lžících přidávejte a zašlehávejte mascarpone. Nakonec přidejte skořicí s cukrem a zašlehejte do krému.
  9. Krémem naplňte cukrářský sáček. Cupcaky nazdobte, dejte nahoru sušenkového panáčka a můžete je polít třeba karamelem… A potom ochutnejte Vánoce :).

TIP pro Vás: Do krému můžete přidat také perníkový sirup, který najdete u receptu na Perníkovou horkou čokoládu. To je potom krém ještě voňavější a trošku perníkovější :).

Zdroj: mamapecedoma.com

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)