Skořicoví šneci

Na těsto240 ml vlažného mléka
70 g rozpuštěného másla
67 g cukru krupice
1 balíček sušeného droždí
560 g hladké mouky
4 g soli
1 vejce
4 g skořice
Na náplň do šneků120 g třtinového cukru
100 g rozpuštěného másla
11 g skořice
Na polevu160 g moučkového cukru
8 g másla
30 ml mléka
1 lžička javorového sirupu
POSTUP
  1. Do větší mísy dejte cukr a přidejte vlažné mléko a rozpuštěné máslo. Vše promíchejte a vsypte sáček sušeného droždí – jemně promíchejte, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě 15 minut odpočívat.
  2. Poté přidejte 420 g hladké mouky, vejce, sůl, skořici a vypracujte těsto, které Vám bude lepit (pokud máte kuchyňského robota, tak rovnou těsto zadělávejte v míse od robota a použijte hnětací hák).
  3. Přidejte zbytek mouky a těsto zpracovávejte dalších zhruba 5 minut – mělo by se odlepovat od stěn mísy.
  4. Těsto ještě propracujte ručně a dejte do čisté mísy na teplé místo. Nechte kynout dvě hodiny – po hodině těsto propracujte.
  5. Po 2 hodinách si podsypejte vál, těsto na něj vyklopte, pořádně propracujte a vyválejte na zhruba 30×50 cm plát. Potřete ho rozpuštěným máslem, posypte třtinovým cukrem a nakonec skořicí.
  6. Těsto opatrně smotejte do ruličky a krájejte na zhruba 2,5-3 cm velké kousky. Opatrně je poté přemístěte do připraveného pekáčku, kde je nechte ještě pod utěrkou odpočívat dalších 30 minut.
  7. Mezitím si troubu rozehřejte na 190°C.
  8. Šneky pře pečením můžete potřít vejcem a dejte je do trouby péct na 15-17 minut – prostě dozlatova :).
  9. Po upečení je nechte vychladnout a nakonec si vymíchejte polevu z moučkového cukru, rozpuštěného másla, mléka a lžíce javorového sirupu a šneky polejte. (poleva je ale opravdu moc sladká, takže s ní  radši opatrně).
TIP pro Vás: Nebojte se šneky „obzvláštnit“ tím, že do nich přidáte nastrouhané jablko nebo hrušku. Jejich chuť tak bude zase o kousek lepší.

Zdroj: mamapecedoma.com

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)