Žampionové ragů se špekovým knedlíkem
Na žampiónové ragú:
500 g tmavých žampiónů
2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
150 ml hovězího nebo
zeleninového vývaru
50 ml suchého bílého vína
200 ml smetany 33%
tymián sůl a pepř
Na špekový knedlík
50 g anglické slaniny
2 rohlíky
80 ml mléka
1 vejce hrst nasekané petrželky
6 lžic hrubé mouky
1 lžíci másla sůl a pepř
POSTUP
- Nejprve si připravte knedlík. Slaninu a rohlíky si nakrájejte na kostičky. Na pánev dejte máslo a přidejte slaninu i rohlíky a asi 2 minuty opékejte. V mléce si rozšlehejte vajíčko, sůl, pepř, petrželku a přelijte je na vychladlé rohlíky se slaninou. Nechte asi 20 minut odpočívat. Poté přidejte 6 lžic hrubé mouky a promíchejte. Tvarujte menší knedlíčky a vařte je v osolené vodě 10-12 minut.
- Žampióny omyjte a nakrájejte na větší kousky. Do pánve dejte máslo a žampióny orestujte, podlejte bílým vínem a chvilku povařte, až se víno vypaří a předá svou chuť a vůni žampiónům.
- Přidejte vývar a tymián, dochuťte solí, pepřem a duste asi 5 minut.
- Smetanu promíchejte se lžící hladké mouky a přes síto přelejte na žampióny. Promíchejte a povařte, dokud omáčka nezhoustne.
Komentáře
Okomentovat