Lososové burgery

Suroviny

  • 350 g filetu z lososa
  • 2 malé šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 5 lžic strouhanky
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 2 lžíce jemně nasekané petrželky
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce tatarské omáčky
  • sůl a pepř podle chuti
Postup
Filet z lososa zbavte kůže. Asi 80 g kousek si dejte stranou. Ten nakrájejte na drobné kostičky. Zbytek lososa rozmixujte dohladka. V míse smíchejte. Přidejte najemno nasekanou šalotku a česnek. Dochuťte solí, pepřem. Přidejte tatarskou omáčku a hořčici. Přisypejte strouhanku. Dolaďte citronem. Nakonec přisypejte najemno nasekanou petrželku. Všechno dohromady důkladně promíchejte. Vytvarujte 4 karbanátky.
Smažte v rozpáleném oleji, z obou stran dozlatova.
Podávejte se salátem, v housce, s bramborovou kaší… Jak máte zrovna chuť.

Zdroj: https://zena-in.cz/clanek/jak-udelat-lososovy-burger

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)