Karlovarský knedlík

Ingredience:
10 rohlíků
250 ml mléka
50 g másla
5 vajec
150 g hrubé mouky
muškátový oříšek
pořádná hrst sekané hladkolisté petrželky (může být i sušená)
sůl
pepř
potravinová folie nebo čistá utěrka

---------------------------------------------

Postup:

Rohlíky nakrájejte na kostičky a dejte do velké mísy.

Mléko zahřejte na tělovou teplotu a nastrouhejte do něj trošku muškátového oříšku.
Rohlíky zalijte mlékem, přidejte žloutky, rozpuštěné máslo, petrželku, osolte a opepřete. Přimíchejte mouku.


Z bílků našlehejte tuhý sníh a opatrně ho zamíchejte do rohlíkové směsi.

Těsto rozdělte na 4 části. Každou část navrstěte ve tvaru šišky knedlíku na potravinovou folii (nebo na mokrou utěrku), tu zabalte a vložte do hrnce s vroucí vodou.

Vařte 8 minut, poté otočte a vařte ještě dalších 8 minut.


Knedlíky vyjměte z vody, rozbalte a nožem nakrájejte na plátky.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)