Karlovarský knedlík
Ingredience:
potravinová folie nebo čistá utěrka
Těsto rozdělte na 4 části. Každou část navrstěte ve tvaru šišky knedlíku na potravinovou folii (nebo na mokrou utěrku), tu zabalte a vložte do hrnce s vroucí vodou.
Vařte 8 minut, poté otočte a vařte ještě dalších 8 minut.
10 rohlíků
250 ml mléka
50 g másla
5 vajec
150 g hrubé mouky
muškátový oříšek
pořádná hrst sekané hladkolisté petrželky (může být i sušená)
sůl
pepř potravinová folie nebo čistá utěrka
---------------------------------------------
Postup:
Rohlíky nakrájejte na kostičky a dejte do velké mísy.
Mléko zahřejte na tělovou teplotu a nastrouhejte do něj trošku muškátového oříšku.
Rohlíky zalijte mlékem, přidejte žloutky, rozpuštěné máslo, petrželku, osolte a opepřete. Přimíchejte mouku.
Z bílků našlehejte tuhý sníh a opatrně ho zamíchejte do rohlíkové směsi.
Knedlíky vyjměte z vody, rozbalte a nožem nakrájejte na plátky.
Komentáře
Okomentovat