BeBe štola
Suroviny
- 2 banány
- 2 balení měkkého tvarohu
- 2 lžíce Rumu
- 150 g Cukr moučka
- 200 g Másla
- 30 g Másla
- světlé BeBe sušenky
- tmavé BeBe sušenky
- 200 g čokolády na vaření
Postup přípravy receptu
- Nejprve připravíme krém. Utřeme máslo (200 g) s cukrem, přidáme tvaroh a rum a důkladně promícháme.
- Ustřihneme větší plát alobalu a poklademe jej světlými sušenkami do obdélníku 7 x 3 ks.
- Potřeme polovinou krému.
- Další vrstvu tvoří tmavé sušenky a poté opět krém.
- Prostřední řadu poklademe oloupanými banány.
- Pak přijde nejtěžší úkol. Opatrně nadzvedneme delší strany alobalu a stejnoměrně je přiklopíme na banán.
- Takto vytvoříme základ moučníku a necháme na chvíli ztuhnout v lednici.
- Připravíme si polevu z čokolády na vaření a zbylého másla - nejlépe roztavením v mikrovlnné troubě.
- Naneseme na vrchol štoly a rozetřeme po stranách.
- Necháme přes noc rozležet v lednici.
Zdroj: Toprecepty.cz
Komentáře
Okomentovat