Broskvové kostky
Suroviny
- Korpus:
- 3 celá vejce
- 100 g cukru písek/krystal
- 120 g hladké mouky
- krém:
- 250 g měkkého tvarohu
- 100 g zakysané smetany
- cukr podle chuti
- 2 šlehačky
- 1 práškovou želatinu
- kompotované broskve (velký 820g)
- rosol:
- 1,5 kompotovaných broskví
- broskvový kompot (šťáva)
- 2 želé na dorty (čiré)
Postup přípravy receptu
- Celá vejce s cukrem šleháme do husté pěny, minimálně 5 minut, znásobí svůj objem a pěna je skoro bílá.
- Vmícháme lehce prosátou mouku, nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme při 160°C. Korpus necháme vychladnout.
- Ušleháme obě šlehačky.
- V druhé míse sešleháme tvaroh, zakysanku a cukr dohladka.
- Šťávu z kompotu slijeme do kastrůlku, vmícháme želatinu a prohřejeme, dokud se želatina nerozpustí. Nesmí se vařit. Smícháme s tvarohovou směsí, vmícháme ušlehané šlehačky.
- Na korpus nalijeme 1/2 krému, poklademe plátky broskví (3 poloviny necháme stranou), zalijeme zbytkem krému a dáme chladit.
- Na vrchní rosol rozmixujeme v troše vody 3 poloviny broskví, doplníme do 1/2 l objemu, vsypeme dortová želé a dáme svařit.
- Nalijeme na částečně vychlazený a ztuhlý krém a necháme přes noc vše důkladně ztuhnout.
- Zdobíme šlehačkou.
Zdroj: Toprecepty.cz
Komentáře
Okomentovat