Broskvové kostky

Suroviny

Korpus:
3 celá vejce
100 g cukru písek/krystal
120 g hladké mouky
krém:
250 g měkkého tvarohu
100 g zakysané smetany
cukr podle chuti
2 šlehačky
1 práškovou želatinu
kompotované broskve (velký 820g)
rosol:
1,5 kompotovaných broskví
broskvový kompot (šťáva)
2 želé na dorty (čiré)

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce s cukrem šleháme do husté pěny, minimálně 5 minut, znásobí svůj objem a pěna je skoro bílá.
  2. Vmícháme lehce prosátou mouku, nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme při 160°C. Korpus necháme vychladnout.
  3. Ušleháme obě šlehačky.
  4. V druhé míse sešleháme tvaroh, zakysanku a cukr dohladka.
  5. Šťávu z kompotu slijeme do kastrůlku, vmícháme želatinu a prohřejeme, dokud se želatina nerozpustí. Nesmí se vařit. Smícháme s tvarohovou směsí, vmícháme ušlehané šlehačky.
  6. Na korpus nalijeme 1/2 krému, poklademe plátky broskví (3 poloviny necháme stranou), zalijeme zbytkem krému a dáme chladit.
  7. Na vrchní rosol rozmixujeme v troše vody 3 poloviny broskví, doplníme do 1/2 l objemu, vsypeme dortová želé a dáme svařit.
  8. Nalijeme na částečně vychlazený a ztuhlý krém a necháme přes noc vše důkladně ztuhnout.
  9. Zdobíme šlehačkou.
Zdroj: Toprecepty.cz

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)