Lívance jako od babičky






Ingredience  (cca 10 lívanců ):
  • 400 ml mléka
  • 300 g polohrubé mouky
  • 50 g krupicového cukru
  • 3 vejce
  • 3/4 pytlíku sušeného droždí, nebo půlu-3/4 čerstvého
  • špetka soli
Postup:
Do vlažného mléka vmíchejte droždí a potom mouku s cukrem a nakonec vajíčka a špetku soli. Vše řádné umícháme a necháme nakynout. Těsto je řidčí a většinou znásobí jednou svůj objem. Je to opravdu důležité právě proto, aby byly lívance hezky nadýchané. Nechte kynout asi 45 minut.
Pak – do mašlovačkou vymazaného lívanečníku – dávejte malou naběračku těsta a pečte postupně z obou stran do zlaté barvy.
Posypte skořicovým cukrem, pomažte zakysanou smetanou a navrstvěte čerstvými borůvkami!

Zdroj: kucharinka.cz

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)