Lívance jako od babičky
Ingredience (cca 10 lívanců ):
- 400 ml mléka
- 300 g polohrubé mouky
- 50 g krupicového cukru
- 3 vejce
- 3/4 pytlíku sušeného droždí, nebo půlu-3/4 čerstvého
- špetka soli
Postup:
Do vlažného mléka vmíchejte droždí a potom mouku s cukrem a nakonec vajíčka a špetku soli. Vše řádné umícháme a necháme nakynout. Těsto je řidčí a většinou znásobí jednou svůj objem. Je to opravdu důležité právě proto, aby byly lívance hezky nadýchané. Nechte kynout asi 45 minut.
Pak – do mašlovačkou vymazaného lívanečníku – dávejte malou naběračku těsta a pečte postupně z obou stran do zlaté barvy.
Posypte skořicovým cukrem, pomažte zakysanou smetanou a navrstvěte čerstvými borůvkami!
Zdroj: kucharinka.cz
Komentáře
Okomentovat