Lívance z kefíru (acidofilního mléka, podmáslí)
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kefír ( 0,5 litru), 2 celá vejce, 250 g polohrubé mouky, 2 lžíce cukru, 1 lžička sody bicarbony (můžeme nahradit práškem do pečiva)
POSTUP PŘÍPRAVY
ze všech surovin vymícháme hladké těsto, na kapce oleje smažíme malé lívanečky, krásně naskočí.
Jsou výborné, jemné, moc chutné, naše děti je zbožňují na večeři, namazané třeba marmeládou, nutelou, povidly a nebo Pribiňáčkem.
Zkuste, nebudete litovat :-)
1 kefír ( 0,5 litru), 2 celá vejce, 250 g polohrubé mouky, 2 lžíce cukru, 1 lžička sody bicarbony (můžeme nahradit práškem do pečiva)
POSTUP PŘÍPRAVY
ze všech surovin vymícháme hladké těsto, na kapce oleje smažíme malé lívanečky, krásně naskočí.
Jsou výborné, jemné, moc chutné, naše děti je zbožňují na večeři, namazané třeba marmeládou, nutelou, povidly a nebo Pribiňáčkem.
Zkuste, nebudete litovat :-)
Komentáře
Okomentovat