Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem

Suroviny

Drobenka:
250 g polohrubé mouky
100 g másla
100 g cukru
1 vejce
1/2 prášku do pečiva
Tvaroh:
250 g tvarohu - nejlépe z vaničky
1 vejce
1 vanilkový cukr
cukr (podle chuti a podle sladkosti ovoce)
ovoce jaké máte rádi, nemělo by být moc tvrdé, může být i scezený kompot

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme drobenku. Odebereme 2/3 a dáme do vymazané, vysypané koláčové formy. Na ni vylijeme tvaroh, který poklademe ovocem. Na ovoce nasypeme zbývající drobenku.
  2. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C cca 30 minut. Teplota i čas jsou orientační, záleží na Vaší troubě.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)