Cibulačka se sýrovým toastem

Ingredience
140g cibule
40g toustový chléb
20g parmazán
1 ks vejce
3 větvičky tymiánu
2 ks bobkový list
5 ml Brandy
250 ml silný drůbeží vývar
1 lžíce máslo
3x plátek slaniny


Postup přípravy

1. Připravíme si suroviny

Předehřejeme troubu na 180 °C. Do mísy nastrouháme parmazán. Toastový chléb nakrájíme na větší kostky. Větvičky tymiánu si svážeme provázkem. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na nudličky podélně po vlákně.

2. Připravíme si základ na polévku

Ve větším hrnci si rozpálíme máslo s olivovým olejem (3 lžíce na 2 porce) a restujeme cibuli, dokud není zlatavá a měkká (jakoby slehne). Přidáme brandy a necháme zredukovat (na vysokém plameni svaříme množství cca na polovinu až třetinu). Přidáme svázaný tymián, bobkový list a zalijeme vývarem. Dochutíme solí a pepřem dle chuti a necháme vařit na mírném plameni 15-25 min.

3. Připravíme si směs na toasty

Mezitím k parmazánu rozklepneme vejce a promícháme. Ve směsi důkladně obalíme kostky chleba, dáme do zapékací misky či pekáčku a zapékáme v předehřáté troubě asi 15 minut, dokud není krusta na toastovém chlebu pěkně zlatavá a křupavá.


4. Dokončíme polévku a můžeme servírovat

Z hotové polévky na závěr vyndáme svázaný tymián a bobkové listy. Servírujeme spolu se zlatavě opečeným toastem, který můžeme naklást přímo na povrch polévky.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)