Houskový knedlík

Ingredience
                
10 g kypřícího prášku
150 ml polotučného mléka
200g hrubé pšeničné mouky
1 kávová lžička soli
50 g housky
2 l vody
1 vejce

Postup přípravy

1. Přichystejte těsto

Smíchejte 200 gramů mouky s vejcem, solí a kypřícím práškem. Přidejte na kostičky rozkrájenou housku či rohlík a vytvořte těsto.

2. Vytvarujte knedlíky

Z těsta uhněťte válečky a vložte je do vařící, osolené vody. Podle velikosti knedlíky vařte zhruba 25-30 minut.

3. Nakrájejte a podávejte

Následně knedlíky opatrně vyjměte a ihned nakrájejte na plátky nití nebo kráječem na knedlíky.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)