Mrkvová polévka

Ingredience
200g mrkve
10 ml oleje
1 ks petrželové nati
15 g kukuřičné krupice
špetka soli
1 vejce
400 ml zeleninového vývaru

Postup přípravy

1. Připravte si základ s mrkví

Nejprve mrkev očistěte, nastrouhejte najemno a jemně orestujte na oleji. Pak ji zalijte předpřipraveným horkým vývarem, osolte a směs krátce povařte.

2. Přidejte vejce

V misce si rozmíchejte vejce s krupicí a za stálého míchání ho přidejte do polévkové směsi. Chvíli pokračujte ve vaření, aby vejce mělo čas se uvařit. Na talíři můžete celý pokrm ozdobit petrželkou.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)