Pórková polévka

Ingredience

100 ml polotučného mléka
1,5 lžíce pšeničné hladké mouky
šptka muškátového oříšku
1 polévková lžíce másla
1 ks petrželové nati
2 ks pórku
špetka soli
1 žloutek
250 ml zeleninového vývaru

Postup přípravy

1. Nachystejte si jíšku

Nejprve si připravte světlou jíšku z másla a mouky. Po částech ji zalijte předpřipraveným vývarem, všechno řádně promíchejte a nechte povařit.

2. Vložte pórek

Důkladně očistěte pórek, nakrájejte ho na tenká kolečka a přidejte ho do směsi jíšky a vývaru. Vše osolte a vařte, dokud pórek dostatečně nezměkne.

3. Zahusťte vejcem

Do další misky si odlijte mléko a přidejte vaječný žloutek. Směs důkladně rozšlehejte. Polévku odstavte, rozmíchaný žloutek do ní vlijte a vše pořádně promíchejte.

4. Polévku ozdobte

Teď přichází čas na závěrečné zdobení. Polévku posypte petrželovou natí a špetkou muškátového květu.



 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)