Vanilkové rohlíčky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
320 g hl. mouky, 240 g másla, 160 g ml. vlašských ořechů, 80 g mouč. cukru, 2 žloutky. Moučkový + vanilkový cukr na obalení.
POSTUP PŘÍPRAVY
Ze surovin zpracujeme těsto a necháme v lednici odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky, klademe na plech vyložený peč. papírem a pečeme na 180 st. do růžova. Rohlíčky budou nahoře vždy světlejší, proto se podíváme na spodek rohlíčku - ten musí být světle hnědý a tak poznáme, že jsou upečené. Ještě horké obalujeme v moučkovém cukru + vanil. cukru. Jsou křehké a jen se rozplývají na jazyku.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)