Veganská čočková polévka

Ingredience
1 lžíce olivového oleje
2 cibule nakrájené nadrobno
2 řapíky celeru nakrájené nadrobno
2 mrkve nakrájené nadrobno
2 stroužky česneku
1-2 lžičky kari koření
150 g červené čočky
1400 ml zeleninového vývaru
120 ml rajčatové šťávy
lžička soli
lžička pepře

Postup přípravy

1. Orestujte si zeleninu

Na středním žáru v hrnci zahřejte olej. Následně přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, celer a mrkev. Restujte zhruba 5 minut, dokud cibule nezesklovatí.


2. Zeleninu ochuťte

Do směsi vmíchejte česnek a koření kari. Následně smažte ještě 1 minutu. Přidejte čočku, vývar a rajčatovou šťávu.


3. Vařte asi 25 minut

Směs přiveďte k varu, poté snižte žár. Následně hrnec přiklopte poklicí a mírně vařte asi 25 minut, dokud není všechna zelenina měkká. Polévku dochuťte solí a pepřem a podávejte horkou.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)