Zavinuté rohlíčky s podzimním ovocem, švestkami a jablky

Potřebujete

  • 800 g hladké mouky (používám mouku Pernerka)
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 100 g Hery máslová příchuť
  • 150 g cukru krupice
  • 350 ml vlažné vody
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • švestky, jablka nebo džem
  • podle chuti oříšky a skořice
Hladkou mouku promíchejte v míse s droždím a cukrem. Přidejte vejce, měkkou Heru a špetku soli. Nakonec přilijte vlažnou vodu.
Těsto zpracujte v robotu nebo ručně. Bude hladké a nelepivé.
Nechejte hodinu kynout na teplém místě, přikryté utěrkou nebo potravinářskou folií. Já těsto míchám v robotu Tefal a na jeho mísu výborně pasuje plastové víko, které patří k sadě hrnců Tefal Ingenio. Tak používám na zakrytí mísy právě tohle víko.
Vykynuté těsto vyklopte na vál posypaný moukou. Rozdělte na čtyři díly. Z každého dílu vyválejte tenký obdélník, zhruba 15 x 45 cm velký. Rádýlkem rozdělte na trojúhelníky, po celé jeho délce.
Na širokou stranu trojúhelníku položte kousek ovoce – švestku, jablko, hrušku. V létě klidně maliny, jahody. Místo čerstvé ovoce můžete použít i džem. Ten namažte po celém trojúhelníku, půl cm od kraje po celém obvodu nechejte suchý.
Když chcete rohlíčky obzvlášť plné náplně, můžete vzít džem nebo povidla, promíchat s nasekanými ořechy. Touto směsí potřít těsto a ještě k tomu nahoru položit čerstvé ovoce. MŇAM!!!!
Kdo miluje ořechy a skořici, může povrch trojúhelníčků lehce posypat skořicovým cukrem nebo nasekanými ořechy.
Zatočte do tvaru rohlíčku. Naskládejte na plech vyložený pečícím papírem.Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C, 20 – 25 minut. Rohlíčky krásně zezlátnou.Nechejte vychladnut, posypejte moučkovým cukrem a podávejte.

Zdroj: bohynekuchyne.cz

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)