Zelňačka

Ingredience
3 ks bobkový list
225 g brambor
1 cibule
2 klobásy
špetka drceného kmínu
2 lžíce pšeničné hladké mouky
5 kuliček nového koření
2 lžičky sladké mleté červené papriky
5 kuliček celého pepře
2 vejce
3000 ml vody
300 g kysaného zelí
200 ml smetany
1 lžíce tuku

Postup přípravy

1. Osmahněte ingredience

Na zpěněnou cibulku přidejte na kolečka nakrájenou klobásu, zasypejte paprikou, promíchejte, zalijte vodou (asi 2 litry) a přidejte zelí, které jste si předem nakrájeli. Dochuťte bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem a osolte.

2. Ve vedlejším hrnci připravte brambory

Zároveň je potřeba si připravit brambory. Nechte je vařit ve vroucí vodě ve druhém hrnci, abyste je mohli použít později.

3. Přidejte rozšlehanou mouku

Jakmile zelí změkne, přidejte hladkou mouku. Tu si nejprve rozšlehejte na jemnou kašičku ve sklenici vody a pak ji za stálého míchání přidávejte do polévky tak, aby nevznikly hrudky.


4. Vmíchejte vejce

Teď přijde na řadu vejce. Důkladně ho rozšlehejte a pak ho také vmíchejte do polévky. Nakonec celou směs zalijte smetanou a dochuťte podle potřeby.

5. Oloupejte brambory a vložte je do polévky

Na závěr už jen oloupejte a nakrájejte uvařené brambory a přidejte je do hotové polévky.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)