Kuřecí stehna v podmáslí
Suroviny
- 4 kuřecí stehna
- 0,5 l podmáslí
- 3-4 stroužky česneku
- lžička sladké papriky (může být i pálivá) či jakékoliv oblíbené koření na kuře
- lžička třtinového cukru
- lžíce sojové omáčky
- sůl
- pepř
Postup
- Podmáslí smícháme s utřeným česnekem a zbytkem přísad. Připravíme nádobu ve která budeme maso péct.
- Stehna osolíme, opepříme a zalijeme připravenou marinádou. Necháme v lednici do druhého dne. Pečeme přikryté i s marinádou 35-40 minut. Před koncem odkryjeme a dopečeme do křupava.
Poznámka
Výborné je to z kaší, ale protože toho sosíku je dost, dobrá bude i rýže anebo dobrý chleba a namáčet.
Komentáře
Okomentovat