Kuřecí stehna v podmáslí

Suroviny

4 kuřecí stehna
0,5 l podmáslí
3-4 stroužky česneku
lžička sladké papriky (může být i pálivá) či jakékoliv oblíbené koření na kuře
lžička třtinového cukru
lžíce sojové omáčky
sůl
pepř

Postup

  1. Podmáslí smícháme s utřeným česnekem a zbytkem přísad. Připravíme nádobu ve která budeme maso péct.
  2. Stehna osolíme, opepříme a zalijeme připravenou marinádou. Necháme v lednici do druhého dne. Pečeme přikryté i s marinádou 35-40 minut. Před koncem odkryjeme a dopečeme do křupava.

Poznámka

Výborné je to z kaší, ale protože toho sosíku je dost, dobrá bude i rýže anebo dobrý chleba a namáčet.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)